top of page

Ervaringsverhaal: “Ik vond het lastig om het pesten te verwerken”

Het CJG is er voor jou. Bijvoorbeeld als je vragen hebt of ergens mee zit. Hoe gaat dat, als je hulp krijgt van het CJG? Hieronder vertelt een jongere haar verhaal.

"Ik ben vroeger heel erg gepest. Daarom ben ik naar een andere school gegaan. Maar ik had het nog steeds moeilijk op school. Ik vond het lastig om het pesten te verwerken. Als er bijvoorbeeld een discussie was, vond ik dat heel lastig en was ik bang om weer gepest te worden. Ik heb aan mijn ouders verteld waar ik mee zat. Zij hebben uiteindelijk de beslissing genomen dat ik naar het CJG moest gaan, omdat ik er al een tijdje last van had. Eerst gingen we samen naar het CJG, maar ik moest het steeds meer zelf doen. Ik ging zelf naar de therapie en deed op het einde alles helemaal zonder hulp van mijn ouders.

Ik kreeg therapie van Bibi, een jeugd- en gezinscoach. Ze heeft een EMDR behandeling bij me gedaan. In dit filmpje kan je zien wat EMDR is. Zo gingen we het pesten stapje voor stapje verwerken. Ik merkte dat de therapie hielp. Na de behandeling, toen het helemaal klaar was, merkte ik dat het echt verbeterd was. Ik had er minder last van en ik was nergens meer echt bang voor. Als er een discussie kwam, was ik nu niet meer bang.

Na de zomervakantie ga ik naar de middelbare school. Daar ben ik nu helemaal klaar voor!”

Wat zou Philéine als tip geven aan jongeren die hetzelfde meemaken?

“Ga hulp vragen, bijvoorbeeld eerst aan vrienden of ouders. En als dat echt niet helpt, kan je hulp gaan zoeken. Blijf er dus niet mee zitten!"

bottom of page