top of page

ACT

Jongeren van 14 tot 18 jaar leren bij de ACT-groep makkelijker met problemen en hindernissen in het leven omgaan.

Voor wie?

Jongeren

Duur

9 weken

Leeftijd

14 t/m 18 jaar

Tieners

Over ACT

ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy. Het doel van de groepsbehandeling is het vergroten van je psychologische flexibiliteit, waardoor je makkelijker met problemen en obstakels in het leven om kunt gaan. Je leert negatieve en nare gevoelens wat makkelijker accepteren als onderdeel van het leven, leert meer afstand te nemen van (negatieve) gedachten en leert meer waardengericht je leven vorm te geven. Het maakt niet zoveel uit waar je last van hebt of wat je klachten zijn; somberheid, verdriet, verlies, een scheiding of weinig zelfvertrouwen, dat kan allemaal. De ACT groep kan hier allemaal bij helpen.

Voor wie is ACT bedoeld?

Jongeren in de leeftijd van 14 t/m 17 jaar die last hebben van negatieve gevoelens, verdriet, somberheid, weinig zelfvertrouwen, verlieservaringen of scheidingsproblematiek.


Wat leer je bij ACT?

Je volgt de ACT-groep samen met (maximaal) 8 andere jongeren, die net zoals jij een aantal dingen in hun leven lastig vinden. ACT duurt 9 weken. Elke week komen we 1,5 uur bij elkaar. Dan praten we met elkaar, delen we dingen die we lastig vinden én die ons kunnen helpen. Ook doen we oefeningen waardoor we makkelijker om leren gaan met lastige gevoelens. We leren onze aandacht te richten op de belangrijke dingen in ons leven en de dingen waar we invloed op hebben. Elke week krijg je na afloop oefeningen mee die je thuis gaat doen. Dat is een belangrijk onderdeel van de ACT-groep.
 

Deze onderwerpen worden bijvoorbeeld besproken:

  • Omgaan met negatieve gevoelens

  • Leren wat mindfulness is en hoe het jou kan helpen

  • Afstand nemen van je gedachten

  • Het beeld dat je van jezelf hebt

  • Mogelijkheden om dingen anders te doen

  • Doen wat voor jou belangrijk is

Kosten

ACT is gratis.
 

Locatie

ACT is bij het CJG aan de Linie 8, 2905 AX Capelle aan den IJssel.

Data ACT

Er is nog geen startdatum bekend. Je kunt je wel alvast aanmelden via het aanmeldformulier. Zodra er een nieuwe training gepland is, nemen we contact met je op.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier op deze pagina. Maar ook telefonisch via 010– 24 23 200, maandag t/m vrijdag van 08.15 tot 17.00 uur.

Let op: onze trainingen zijn voor kinderen, ouders en gezinnen die in Capelle aan den IJssel wonen.

Schrijfgerei en kladblok

Aanmeldformulier ACT

Je gegevens
Geslacht
Gegevens voor ACT
bottom of page