top of page
Vader en dochter

Stevig Ouderschap

Stevig Ouderschap is voor ouders met een pasgeboren baby die, om wat voor reden dan ook, extra hulp bij de opvoeding prettig vinden. Bijvoorbeeld een luisterend oor, tips of adviezen.

Een Stevig Ouderschap-verpleegkundige van het CJG komt in de eerste anderhalf jaar na de geboorte van je kind ongeveer 6 keer bij je thuis langs. Je bepaalt zelf welke onderwerpen je met de verpleegkundige wilt bespreken. Voorbeelden:
 

  • Sommige ouders hebben het gevoel er alleen voor te staan of twijfelen of ze het wel goed doen. Zij vinden het fijn om met de verpleegkundige te praten en ‘hun hart te luchten’.

  • Andere ouders willen graag informatie om de ontwikkeling van hun kind goed te kunnen volgen en hun kind daarbij te helpen.
     

Stevig Ouderschap is gratis. De kosten van de huisbezoeken worden betaald door de gemeente. Als je je graag wilt aanmelden voor Stevig Ouderschap, vragen we je eerst om een korte vragenlijst in te vullen. Met deze vragenlijst bepalen we of Stevig Ouderschap bij jou past.

Meer informatie

Tijdens een afspraak bij het consultatiebureau kan je vragen naar meer informatie over Stevig Ouderschap. De jeugdverpleegkundige of jeugdarts kan je er meer over vertellen. Je kunt ook bellen naar de advieslijn. Klik hier voor onze contactgegevens. Op internet kan je meer vinden op de website www.stevigouderschap.nl.

bottom of page