top of page
School Corridor

Jeugdhulp

Soms heb je als professional behoefte aan tips en ondersteuning bij de omgang met kinderen tijdens je werk. Bijvoorbeeld als er zorgen zijn of als je je afvraagt hoe je met bepaald gedrag kunt omgaan. Dan staan onze jeugd- en gezinscoaches voor je klaar. Onze jeugd- en gezinscoaches werken in de wijk, op school en komen op bezoek bij jou. De HBO geschoolde jeugd- en gezinscoaches zijn geregistreerd als jeugdzorgwerker (SKJ), geschoold in diverse methodieken en werken oplossingsgericht.

De jeugd- en gezinscoaches werken in vier wijkgerichte CJG teams. De teams zijn verdeeld over de volgende wijken:

  • Oostgaarde: postcodes 2904 en 2905

  • Middelwatering: postcodes 2902 en 2903

  • Schollevaar: postcodes 2907 en 2908

  • West-Capelle: postcodes 2901, 2906 en 2909

Samenwerking met jeugdgezondheidszorg

De jeugd- en gezinscoaches werken in de CJG teams samen met jeugdverpleegkundigen en jeugdartsen. Indien nodig kunnen zij een collega vragen om mee te denken. Dit bespreken zij altijd eerst met de ouder(s). 

Jeugd- en gezinspsychologen

Er werken ook jeugd- en gezinspsychologen bij het CJG. Zij bieden screening, diagnostiek en kortdurende behandelingen. Dat doen zij voor veelvoorkomende vragen zoals angst, depressie en trauma. Meer informatie over screening, diagnostiek en de verschillende behandelingen is te vinden via de buttons onder ‘Ons aanbod jeugdhulp’.

De jeugd- en gezinspsychologen zijn geregistreerd als psycholoog (NIP), orthopedagoog (NVO) of als orthopedagoog-generalist (NVO en BIG). Zij hebben de aantekening psychodiagnostiek en staan in het kwaliteitsregister Jeugd (SKJ). De jeugd- en gezinspsychologen hebben daarnaast een basisopleiding in cognitieve gedragstherapie gevolgd en opleidingen voor specifieke behandelmethoden.

Heb je een vraag of wil je een gezin aanmelden?
  • Vul het contactformulier in

  • Neem telefonisch contact met ons op via het telefoonnummer 010 – 24 23 200. Op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag tussen 9:00 en 13:00 uur en op donderdag tussen 13:oo en 17:00 uur kan je direct met een jeugd- en gezinscoach praten.

  • Vraag ernaar bij de jeugdverpleegkundige, jeugdarts of vaste contactpersoon van jouw organisatie

 

bottom of page