top of page
Drama Klasse

Het CJG in jouw wijk

In de verschillende wijken van Capelle aan den Ijssel biedt het CJG hulp op locatie. Er zijn bijvoorbeeld inloopspreekuren bij de jeugdverpleegkundigen, KinderLabs met activiteiten voor kinderen en Huizen van de Wijk.

Inloopspreekuren
Inloopspreekuren jeugdgezondheidszorg

Bij een inloopspreekuur kan je zonder afspraak binnenlopen om vragen te stellen aan de jeugdverpleegkundige of om je kind te laten wegen en meten. Je bent ook welkom bij een locatie van een andere wijk. Neem je het groeiboekje mee? De actuele tijden en locaties van de inloopspreekuren jeugdgezondheidszorg kan je altijd op onze website terugvinden.

Inloopspreekuren scholen

Er zijn ook inloopspreekuren op scholen, van jeugd- en gezinscoaches of jeugdverpleegkundigen. Vraag bij de school van je kind wanneer deze inloopspreekuren zijn.

KinderLabs

Jeugd- en gezinscoaches en jeugdverpleegkundigen van het CJG zijn ook te vinden in de drie KinderLabs in Capelle. Dit zijn fijne en inspirerende plekken voor kinderen (tot en met 12 jaar) en ouders. Met allerlei leuke en leerzame activiteiten! Op de website van KinderLabs vind je meer informatie en een overzicht van de activiteiten per KinderLab. Wij organiseren bijvoorbeeld het OuderLab, MiniLab en themabijeenkomsten waar ouders en/of kinderen van en met elkaar leren. 

 

Jeugd- en gezinscoach Hilda vertelde aan Radio Capelle wat zij in het KinderLab doet.

Huizen van de Wijk

In de Huizen van de Wijk in Capelle werkt het CJG samen met vrijwilligers en professionals van de wijkwinkels, gemeentelijke diensten en Welzijn Capelle.

Spreekuur Relatie en Scheiding

Als je een relatie met iemand hebt, kunnen er soms vragen zijn waar je zelf geen antwoord op hebt. Willen jullie wel of geen kinderen? Hoe kunnen jullie omgaan met relatieproblemen? Gaan jullie uit elkaar of blijven jullie samen? Als je besluit uit elkaar te gaan of te scheiden, moet er vaak veel geregeld worden. Het kan dan best lastig zijn om te bedenken wat het beste is voor jouw situatie. Hoe gaan jullie het doen met de kinderen? Hoe regelen jullie het financieel? Om je bij al deze vragen te helpen, is er iedere week op maandagochtend van 10:00 tot 12:00 uur in Huis van de Wijk Oostgaarde een Spreekuur Relatie en Scheiding.

bottom of page