top of page
Zwemles

Hulp met geld

Het CJG is er voor alle kinderen en ouders. Een belangrijk onderdeel daarvan is het werken aan gelijke kansen voor ieder kind. Op deze pagina vind je verschillende stichtingen die zich hier voor inzetten. Wil je meer informatie over wat zij voor je kunnen betekenen of een aanvraag doen?
Daar helpen we je graag bij! 

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Logo-Jeugdfonds-Sport-Cultuur.png

Wil je (kind) graag sporten, op muziekles, dans of theater? Maar kun je dit niet betalen? Het Jeugdfonds Sport&Cultuur helpt! Het Jeugdfonds is voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar die staan ingeschreven in de gemeente Capelle aan den IJssel.

Wanneer kom je in aanmerking?

  • Het netto gezinsinkomen (zonder vakantiegeld) is maximaal per maand € 1963,- voor een alleenstaande ouder en € 2.266,- wanneer getrouwd of samenwonend

  • Ook wanneer je schuldhulp krijgt of in de schuldsanering (WSNP) zit

Stichting Kinderhulp

Logo Kinderhulp.png

Kinderhulp is er voor alle kinderen en jongeren in Nederland tussen de 0 en 21 jaar die in armoede opgroeien. Zodat ook zij erbij horen en gelijke kansen krijgen voor de toekomst. Net als ieder ander kind. Kan een kind niet voor hulp bij fondsen als Stichting LeergeldJeugdfonds Sport & Cultuur of Stichting Jarige Job terecht? En kan de gemeente ook niks betekenen? Dan is Stichting Kinderhulp misschien een optie. Ze helpen kinderen en jongeren graag met iets groots, of iets kleins. Een bed en kledingkast, laptop, een bijdrage aan een vervolgstudie, sportlessen. Of tóch die warme winterjas, goede schoenen en bril. Wat er maar nodig is!

Stichting Leergeld Hollandsche IJssel

Stichting-leergeld-logo.png

Stichting Leergeld Hollandsche IJssel is er voor kinderen van 4 t/m 17 jaar waarvan de ouders een laag inkomen en/of schulden hebben. Bij deze stichting kunnen aanvragen gedaan worden voor bijvoorbeeld schoolspullen, een laptop, gymkleding of bijles.

Gezinnen waarvan de ouders geen schulden of leefgeld hebben kunnen geholpen worden als het maximale netto inkomen (salaris of uitkering exclusief vakantiegeld) niet hoger is dan:​

  • 1-oudergezin: maximaal € 1963,-

  • 2-oudergezin: maximaal € 2265,- 

Stichting de Blije Gift

logo.png

Stichting Blije Gift ondersteunt maandelijks gezinnen/alleenstaanden die niet in aanmerking komen voor een wekelijks pakket via de Voedselbank. Dit kan komen doordat je voor de Voedselbank te veel verdient, door een hoge eigen bijdrage voor medicijnen of omdat je al 3 jaar ondersteuning van de Voedselbank hebt gehad. Dan kun je terecht bij Stichting Blije Gift. 

Zij ondersteunen gezinnen/alleenstaanden in de Gemeente Krimpenerwaard en Rotterdam met bonnen voor levensmiddelen. Deze kunnen ingeleverd worden bij bijvoorbeeld de lokale bakker, slager of supermarkt.

Stichting Jarige Job

image.jpg

Voor veel kinderen is het logisch om hun verjaardag te vieren met cadeaus, visite en trakteren op school. Voor meer dan 100.000 kinderen in Nederland is dit niet zo. Zij kunnen hun verjaardag niet vieren omdat er thuis te weinig of zelfs geen geld voor is. Op de mooiste dag van het jaar krijgen deze kinderen geen cadeaus, hangen er geen slingers en ballonnen en kunnen zij niet trakteren op school. 

 

Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox ter waarde van €35,-, want ieder kind verdient een verjaardag!

bottom of page