top of page
Huiswerk aan het maken

Ouders uit elkaar

Als je gaat scheiden of uit elkaar gaat, moet er vaak veel geregeld worden. Het kan dan best lastig zijn om te bedenken wat het beste is voor jouw situatie en voor jullie kinderen. Op deze pagina vind je informatie en een overzicht van de hulp die we bij het CJG aanbieden. 

Folder ‘Scheiden, wat nu?'

In de folder ‘Scheiden, wat nu?’ vind je allerlei praktische informatie over scheiden. Van hoe het moet met de kinderen tot hoe het financiële plaatje eruit ziet. Flyer 4 en 5 zijn speciaal gemaakt voor kinderen, flyer 6 voor jongeren van 12 jaar en ouder.

Spreekuur Relatie en Scheiding

Bij het Spreekuur Relatie en Scheiding kan je zonder afspraak binnen lopen om advies te vragen. Een jeugd- en gezinscoach van het CJG en een maatschappelijk werker van Welzijn Capelle geven antwoord op je vragen.
 

Het Spreekuur Relatie en Scheiding is iedere week op maandagochtend van 10:00 uur tot 12:00 uur in Huis van de Wijk Oostgaarde, De Linie 5.
 

Ook kinderen vanaf 12 jaar en grootouders zijn welkom met hun vragen.
 

Ondersteuning van het CJG

Ondersteuning van een jeugd- en gezinscoach

Het uit elkaar gaan is voor kinderen heel ingrijpend. Elk kind reageert anders tijdens of na een scheiding. Soms heb je door je eigen emoties geen energie om de juiste ondersteuning te geven aan jullie kind. In dat geval kan een jeugd- en gezinscoach jouw gezin ondersteunen. Voor je kind is de jeugd- en gezinscoach een neutraal persoon waar hij/zij zijn verhaal kwijt kan. Lees meer over jeugd- en gezinscoaches.
 

Ouderschap Blijft

Als je uit elkaar gaat is het belangrijk om goede afspraken te maken over de kinderen. Het kan fijn zijn als iemand je daarbij helpt. Bij Ouderschap Blijft kijk je als ouders samen naar de beste manier om jullie kind(eren) op te voeden in de nieuwe situatie, onder begeleiding van een CJG professional. Lees meer over Ouderschap Blijft.
 

KIES-groep voor kinderen van gescheiden ouders

Bij de spel- en praatgroep KIES kunnen kinderen de scheiding leren begrijpen, een plaats geven en leren omgaan met alles wat ze moeilijk vinden van de scheiding. Ook kunnen ze herkenning en steun vinden bij leeftijdgenoten die in dezelfde situatie zitten. Lees meer over de KIES-groep.
 

Ouderschapsplan

Hebben jullie minderjarige kinderen en gaan jullie uit elkaar? Dan zijn jullie verplicht om goed na te denken over de toekomst van jullie kinderen. Om ervoor te zorgen dat iedereen dit doet, heeft de overheid besloten dat het verplicht is om een ouderschapsplan te maken. Maar hoe doe je dat en waar moet je allemaal aan denken? Op www.echtscheiding-wijzer.nl kan je een gratis checklist en een voorbeeld van een ouderschapsplan vinden.
 

Lukt het niet om het ouderschapsplan samen te maken, dan kan een CJG professional jullie daarbij ondersteunen. Lees meer over Ouderschap Blijft.

Villa Pinedo

Op de website www.villapinedo.nl  kunnen kinderen en jongeren steun vinden. Ze kunnen bijvoorbeeld chatten met andere kinderen en jongeren die gescheiden ouders hebben en ervaringsverhalen lezen.

Het Klokhuis over scheiden

Het Klokhuis heeft een aflevering gemaakt over ‘vechtscheidingen’. 
Klik hier om de aflevering van Het Klokhuis te bekijken.

bottom of page