top of page
Dance class

Lekker in je vel

Met de tips en informatie op deze pagina helpen we je om het beste uit jezelf te halen. Een goede balans tussen voeding, beweging en slaap kan je leven een flinke boost geven. Je voelt je niet alleen fitter en energieker, maar ook mentaal beter. 

Wil je graag eens met iemand praten over lekker in je vel zitten of één van de onderwerpen op deze pagina? Je bent welkom bij het CJG. Je kan ons bellen, mailen of het contactformulier invullen.

Op de meeste scholen in Capelle zijn we ook te vinden. Vraag op school wanneer er iemand van het CJG aanwezig is en waar hij of zij zit, dan kan je binnenlopen om je vraag te stellen of om gewoon even te kletsen. We denken graag met jou mee!

Eten & drinken

Goede voeding is heel belangrijk, zeker als je nog jong bent. Je lichaam en je hersenen zijn nog aan het groeien, dus je hebt veel verschillende voedingsstoffen nodig om gezond te blijven.

 

Eten is niet alleen iets dat je doet omdat je honger hebt; wat je eet, heeft ook invloed op hoe je je voelt en hoe goed je je kunt concentreren op school of tijdens je werk.

Bewegen

Bewegen houdt je niet alleen fit en gezond, maar het is ook goed voor je humeur en je concentratie. Als je regelmatig beweegt, zul je merken dat je je fitter en vrolijker voelt. Bovendien helpt het je om beter te slapen en om stress te verminderen, wat weer handig is voor school of je werk.

Of je nu graag sport of liever op een andere manier actief bent, elke vorm van beweging telt. Je hoeft echt niet elke dag intensief te sporten om gezond te zijn. Elke beweging telt; een stukje wandelen, fietsen naar school of zelfs dansen in je kamer.

Slapen

Goed slapen is meer dan alleen uitrusten, het is heel belangrijk 

voor je fysieke en mentale gezondheid. Slaapproblemen kunnen zorgen voor stress en minder goede prestaties op school. Door een gezond slaapritme heb je meer energie en een beter humeur.

bottom of page