top of page

BPTG

Het opvoeden van een kind is niet altijd makkelijk. Zeker niet als je kind ADHD of ASS heeft. Hoe kan je omgaan met gedragsproblemen thuis? Dat leer je bij de training BPTG.

Voor wie?

Ouders

Duur

10 weken

Leeftijd

Kinderen van 6 t/m 12 jaar

Vader met zijn zoon

Over de training

BPTG staat voor Behavioral Parent Training Groningen. Het doel van de training is om gedragsproblemen bij kinderen met ADHD of ASS te verminderen. Tijdens de training leer je meer over een aandachtstekortstoornis of autismespectrumstoornis. Je leert verschillende dingen die belangrijk zijn bij de opvoeding van een kind met ADHD of ASS en gedragsproblemen.

Voor wie is de training bedoeld?

Ouders van kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar die gedragsproblemen laten zien en (een vermoeden van) ADHD of ASS hebben.


Wat leer je bij de training?

Je volgt de training samen met andere ouders. De training duurt 10 weken, elke week is er een bijeenkomst van 2 uur. Tijdens de training krijg je opdrachten voor thuis mee. Dat is een belangrijk onderdeel van de training. Elke bijeenkomst begint met het bespreken van de thuisopdracht die je hebt meegekregen. In het tweede deel van de bijeenkomst krijg je uitleg over de theorie en gaan we oefenen, bijvoorbeeld door een rollenspel te doen. In het derde deel van de bijeenkomst bespreken we de volgende opdracht die je voor thuis meekrijgt.

Deze onderwerpen worden bijvoorbeeld besproken:

  • Voorlichting over ADHD en/of ASS

  • Omgaan met probleemgedrag

  • Probleemgedrag voorkomen

  • Zelfbeeld van het kind versterken

Kosten

Deze training is gratis.
 

Locatie

De training wordt in verschillende sportzalen gegeven. De precieze locatie wordt op tijd aan je doorgegeven.

Data trainingen

​Er is nog geen startdatum bekend, in de eerste helft van 2024 zal er een nieuwe BPTG training zijn. Je kunt je alvast aanmelden via het aanmeldformulier. Zodra er een nieuwe training gepland is, nemen we contact met je op.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier op deze pagina. Maar ook telefonisch via 010– 24 23 200, maandag t/m vrijdag van 08.15 tot 17.00 uur.

Let op: onze trainingen zijn voor kinderen, ouders en gezinnen die in Capelle aan den IJssel wonen.

Schrijfgerei en kladblok

Aanmeldformulier BPTG

Je gegevens
Geslacht
Gegevens van je kind
Gegevens voor de training
bottom of page