top of page
Het vaccineren van een Kind

Vaccinatiedagen

In het voorjaar van 2024 zijn er weer vaccinatiedagen bij het CJG. De informatie wordt ongeveer een maand voor de vaccinatiedagen op deze pagina geplaatst.

Op 19 en 20 september 2023 zijn er vaccinatiedagen bij het CJG. Krijgt jouw kind een inenting, dan ontvang je ongeveer drie weken van tevoren per post een uitnodiging voor een bepaald tijdstip. Hieronder vind je meer informatie.

Data, tijd en locatie
  • Dinsdag 19 september 2023 van 10:00 tot 16:30 uur

  • Woensdag 20 september 2023 van 10:00 tot 16:30 uur

  • De locatie is Sporthal Schenkel, Capelseweg 39, 2907 XA Capelle aan den IJssel

  • Je wordt uitgenodigd voor een bepaald tijdstip. Kom op het tijdstip waarop je bent uitgenodigd. Zo zorgen we ervoor dat er niet te veel kinderen tegelijk in de sporthal zijn.

​

Belangrijk
  • Neem de oproepkaart(en) mee. De oproepkaart(en) heb je van het RIVM via de post ontvangen.

  • Heb je eerder dit jaar de HPV inenting gemist? Dan kan je de inenting op deze dagen alsnog halen.

​

Informatie over de verschillende inentingen
​
DTP en BMR

Kinderen van 9 jaar (of kinderen die in dit jaar 9 worden) worden uitgenodigd voor de DTP en BMR vaccinaties. DTP staat voor difterie, tetanus en polio. Lees meer informatie over de DTP inenting. BMR staat voor bof, mazelen en rodehond. Lees meer over de BMR inenting.

​

HPV

Kinderen van 10 jaar (of kinderen die in dit jaar 10 worden) worden uitgenodigd voor de HPV inenting. Kinderen die al ouder zijn, maar nog niet eerder voor deze prik waren uitgenodigd, worden ook uitgenodigd om de prik te halen. HPV staat voor humaan papillomavirus. De vaccinatie beschermt tegen zes soorten kanker. Lees meer over de HPV prik.

​

Meningokokken

Kinderen van 14 jaar (of kinderen die in dit jaar 14 worden) worden uitgenodigd voor de meningokokken vaccinatie. Deze inenting beschermt tegen de meningokokkenziekte. Lees meer over de meningokokken prik.

​

Meest gestelde vragen​

Hieronder vind je antwoord op de meest gestelde vragen over de vaccinatiedag.

​
Moet ik als ouder aanwezig zijn bij de inenting van mijn kind?

Het is fijn als je aanwezig bent. Is je kind jonger dan 12 jaar, dan is het verplicht om aanwezig te zijn. Anders kunnen we de inenting niet geven. Kan je er zelf niet bij zijn, laat dan een andere (volwassene) vertrouwenspersoon van je kind meegaan.

​

Wat moet ik meenemen?

Neem in ieder geval de oproepkaart(en) mee die je thuisgestuurd hebt gekregen. Ook is het handig om het vaccinatiebewijs mee te nemen (die zit meestal in het groeiboekje), zodat de inentingen daarop bijgeschreven kunnen worden.
 

Mijn kind is erg bang of zenuwachtig voor de prik, hoe kan ik hier het beste mee omgaan?

Je kunt bij het binnenkomen direct aangeven dat je kind erg bang of zenuwachtig is. Als het nodig is kan je kind de inenting in een aparte, rustige kamer krijgen.

​

Welke bijwerkingen kunnen er zijn na de inentingen?

De meeste kinderen voelen zich na een vaccinatie even niet lekker. Het ene kind reageert wat heftiger dan het andere. Meestal ontstaan bijwerkingen op de dag dat de inenting is gegeven. Ze duren meestal niet langer dan 1 tot 2 dagen.
 

De inenting tegen bof, mazelen en rodehond, de BMR-vaccinatie, veroorzaakt pas na 5 tot 12 dagen een reactie. Wat je kunt doen bij een bijwerking kan je op deze website vinden.

​

Mijn kind heeft bij de vorige vaccinatie een heftige bijwerking gehad, wat moet ik doen?

Meestal is dit geen reden om de inenting deze keer niet te halen. Wel is het verstandig om dit vooraf (op de dag zelf) aan te geven. De aanwezige arts kan hier zo nodig adviezen over geven.

​

Geef nooit een paracetamol voordat je kind een vaccinatie krijgt. Dit beïnvloedt de werking van de inenting en vergroot de kans op een koortsstuip.

bottom of page