top of page

KIES-groep: Kinderen in Echtscheiding Situatie

Voor kinderen die een scheiding meemaken verandert er veel. Bij de spel- en praatgroep KIES kunnen kinderen de scheiding leren begrijpen, een plaats geven en leren omgaan met alles wat ze moeilijk vinden van de scheiding.

Voor wie?

Kinderen

Duur

8 weken

Leeftijd

Groep 4 t/m 8

Paar thuis blijven

Over de training

Kinderen kiezen niet voor de scheiding van hun ouders. Het overkomt ze. Hoe ze omgaan met de veranderde situatie kan heel verschillend zijn. KIES staat voor ‘Kinderen In Echtscheiding Situatie’. Bij de spel- en praatgroep KIES kunnen kinderen de scheiding leren begrijpen, een plaats geven en leren omgaan met alles wat ze moeilijk vinden van de scheiding. Ook kunnen ze herkenning en steun vinden bij leeftijdgenoten die in dezelfde situatie zitten.

 

In kleine groepen en onder begeleiding van KIES-coaches komen de kinderen 8 keer 1 uur bij elkaar. Iedere week is er een bijeenkomst, met uitzondering van schoolvakanties. Er wordt aandacht besteed aan het verwerken van de scheiding en het wennen aan een nieuwe situatie.

 

Onderzoek door de Universiteit Utrecht heeft aangetoond dat KIES helpt bij het beter verwerken van de scheiding en het contact met de ouders verbetert.

Kosten

Deze training is gratis.
 

Locatie

De training vindt plaats bij het CJG aan de Linie 8, 2905 AX Capelle aan den IJssel.

Data trainingen
  • 16 oktober 2024 t/m 11 december 2024 | Iedere woensdag van 15:30 tot 16:30 uur

Je kunt je kind ook aanmelden voor de wachtlijst wanneer de bekende data niet uitkomen. Zodra er een nieuwe startdatum bekend is laten we je dit weten.

Aanmelden

Je kunt je kind aanmelden via het aanmeldformulier op deze pagina. Maar ook telefonisch via 010 – 24 23 200, maandag t/m vrijdag van 08.15 tot 17.00 uur.

Let op: om je kind te laten deelnemen aan de KIES-groep, is toestemming nodig van beide gezaghebbende ouders. Bij invullen van het aanmeldformulier daarom graag de gegevens van de andere ouder in het veld ‘bijzonderheden’ aangeven.

Let op: onze trainingen zijn voor kinderen, ouders en gezinnen die in Capelle aan den IJssel wonen.

Schrijfgerei en kladblok

Aanmeldformulier KIES-groep

Je gegevens
Gegevens van je kind
Geslacht
Gegevens tweede ouder
Gegevens voor de training
bottom of page