top of page
Kind wordt ingeënt

Inentingen

Bij de jeugdgezondheidszorg van het CJG krijgt je kind verschillende inentingen (vaccinaties) volgens het Rijksvaccinatieprogramma. In het vaccinatieschema van het RIVM vind je een overzicht van de inentingen van het Rijksvaccinatieprogramma en de leeftijd waarop je kind deze inentingen krijgt. Ben je zwanger? Dan kan je bij het CJG de kinkhoest vaccinatie krijgen.

Op het consultatiebureau

De meeste inentingen krijgt je kind tijdens afspraken op het consultatiebureau. In ons overzicht van ‘contactmomenten’ kan je vinden bij welke afspraak je kind een prik krijgt.
 

Vaccinatiedagen

Voor 9-jarige kinderen, 10-jarigen en 14-jarige kinderen worden ieder jaar in het voorjaar en in het najaar vaccinatiedagen georganiseerd. Op deze pagina vind je altijd de laatste informatie over de vaccinatiedag.
 

Bijwerkingen

De meeste kinderen voelen zich na een vaccinatie even niet lekker. Het ene kind reageert soms wat heftiger dan het andere kind. Meestal ontstaan bijwerkingen op de dag dat de inenting is gegeven. Ze duren meestal niet langer dan 1 tot 2 dagen. Wat je kunt doen bij een bijwerking kan je op deze website vinden.
 

Geef je kind geen paracetamol voordat hij of zij een inenting krijgt. Dit beïnvloedt de werking van de inenting.
 

Vragen, twijfels of een inenting gemist?

Wil je meer informatie over de vaccinaties? Heb je vragen of twijfels en wil je die graag bespreken met onze professionals? Je bent van harte welkom bij het CJG. Klik hier voor onze contactgegevens. Bij twijfels over vaccinaties, bijvoorbeeld kinkhoest, mazelen of HPV, kan je ook bellen naar de landelijke Twijfeltelefoon
 

Heeft je kind een inenting gemist? Neem dan contact met ons op.

bottom of page