top of page

Ervaringsverhaal: “Mijn moeder overleed tijdens een operatie”

Het CJG is er voor jou. Bijvoorbeeld als je vragen hebt of ergens mee zit. Hoe gaat dat, als je hulp krijgt van het CJG? Hieronder vertelt een jongere haar verhaal.

"Ik heb heel mijn leven met mijn moeder gewoond en was dus heel erg gehecht aan haar. In 2015 overleed ze tijdens een operatie en moest ik bij mijn vader gaan wonen, dit was een grote verandering voor mij maar ook voor mijn vader. Na zo’n grote gebeurtenis en verandering was ik heel erg gevoelig en raakte ik sneller geïrriteerd, dit zorgde ervoor dat mijn vader en ik soms discussies hadden over kleine dingen.

Die discussies werden vervolgen heftige ruzies. Deze ruzies gingen echt om kleine dingetjes zoals stofzuigen, vaatwasser uitruimen, koken, etc. Het werd een keer zo heftig dat ik uit huis ging en bij mijn vriendin bleef slapen omdat ik me niet veilig voelde en bang was dat hij mij iets zou aandoen.

Na dit alles heeft me vader ervoor gekozen om contact op te nemen met het CJG om ons te helpen en onze situatie te verbeteren. Ik zat daar eerlijk gezegd niet echt op te wachten want, ik ben niet echt een persoon die zomaar over mijn gevoelens praat met anderen en hoe kan een onbekende die niks van ons weet ons nou helpen?

​Bij onze eerste ontmoeting met Rinke (CJG persoon) voelde ik me een beetje ongemakkelijk maar, het was wel fijn dat ze bij ons thuis kwam. Het was eerst echt moeilijk en raar om voor mijn vader te vertellen hoe ik me voelde over wat hij deed en zei. Aan de ene kant vond ik het fijn dat Rinke er was want ze koos niet een kant ofzo ze zei bijvoorbeeld niet van ‘jij bent het kind dus je moet alles doen wat je vader wilt’, ze hield echt rekening met wat ik wilde en hoe ik me erbij voelde. Het was heel fijn om een volwassene persoon te hebben die rekening hield met mij en mij hielp om mijn vader te laten zien hoe het anders kan, ik denk dat door Rinke me vader echt naar me ging luisteren als gewoon een persoon en niet een klein kind.

​3 afspraken verder en het ging al veel beter in huis, ik was niet meer bang om gewoon mijn mening te uiten en te vertellen hoe ik me voelde over bepaalde dingen. Ook kregen we extra hulp bij het mentale, ik heb een grote gebeurtenis achter de rug (overlijden van mijn moeder) en heb dat niet zo goed verwerkt daarom hebben ze een psycholoog voor me geregeld en hij gaat me helpen met rouwverwerking.

​Het CJG heeft mij heel erg geholpen en ik voel me weer goed in mijn vel mede dank aan hun! Er wordt heel erg rekening met je gehouden en dat is fijn vooral bij het oplossen van dit soort situaties, het is eerst een beetje ongemakkelijk en raar maar dat is meer omdat het een onbekende persoon is. na de eerste gesprek voel je je veel meer op je gemak en comfortabeler om te zeggen wat je wilt zeggen.”

bottom of page