top of page
Meisje focust zich

Online trainingen

Heb je vragen of zit je ergens mee? En wil je daar graag zelf mee aan de slag? Via Therapieland kan je online trainingen volgen (anoniem en gratis). In het filmpje vertellen we je er meer over.

Meer informatie

Deze trainingen kan je in Therapieland vinden:

 

  • Faalangst

  • Mindfulness

  • Gescheiden ouders

  • Relatie & seksualiteit

  • Te veel social media

 

Je kunt ook een ‘monitor’ bijhouden in Therapieland. Bijvoorbeeld over hoe je je voelt.

Benieuwd naar de trainingen die je kunt volgen? Hieronder vind je per training een korte uitleg.

Faalangst

Deze cursus over faalangst is speciaal voor jongeren van 12 tot 16 jaar. Het helpt je om te leren hoe je beter om kunt gaan met spanning en angst. We gebruiken ontspanningstechnieken, cognitieve gedragstherapie en je leert je te concentreren op taken. Experts hebben meegewerkt aan dit programma en er is veel samengewerkt met jongeren zoals jij.

Mindfulness

Deze mindfulness cursus is voor jou als je tussen de 12 en 16 jaar oud bent en je soms last hebt van bijvoorbeeld sombere gevoelens, veel piekert, onrustig bent, of te streng bent voor jezelf. Het kan je helpen om rustiger te worden en je beter te voelen. Je kunt deze cursus makkelijk zelf doen.

Gescheiden ouders

Deze cursus is voor jou als je tussen de 11 en 16 jaar oud bent en je ouders gescheiden zijn. Je leert hier hoe je met de scheiding kunt omgaan. In de cursus gaat het over wat een scheiding inhoudt, maar ook over jouw gevoelens en gedachten. Je doet oefeningen en leert over goede communicatie.

Relatie & seksualiteit

Deze cursus helpt jongeren zich voor te bereiden op relaties en seksualiteit. We geven je informatie over hoe je op een gezonde manier kunt experimenteren met relaties en seks. Experts en mensen die er ervaring mee hebben, hebben ons hierbij geholpen. De cursus bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat over verliefd worden en verkering hebben. Je leert wat verliefdheid is en hoe een gezonde relatie eruitziet. In het tweede deel gaat het over seks. We leggen uit wat seks is, bespreken verschillende woorden die met seks te maken hebben, en geven je informatie over seks alleen en met iemand anders. Ook leer je hoe belangrijk het is om je eigen grenzen en die van anderen te respecteren.

Te veel social media

Deze cursus is voor jongeren die problemen hebben, zoals moeite met concentreren of slapen, door te veel gebruik van hun telefoon en social media. In de cursus leer je hoe je je telefoon minder kan gebruiken. Je leert ook meer over wat echt en niét echt is op social media, zodat het minder invloed op je heeft. Verder leer je over het effect van je telefoon op je slaap en hoe je je slaap kunt verbeteren met een ‘slaapchallenge’.

bottom of page