top of page
Man op computer

Online trainingen

Bij het CJG ben je welkom met alle vragen over opgroeien en opvoeden. We helpen je om antwoord op die vragen te vinden en dat kan op allerlei manieren. Wil je graag zelf met je vragen aan de slag? Via Therapieland kan je online trainingen volgen. In het filmpje vertellen we je er meer over.

Meer informatie

Deze trainingen kan je in Therapieland vinden:

 

  • Faalangst

  • Zelfbeeld

  • Echtscheiding

  • Oplossingsgericht opvoeden

  • Denken, voelen, doen

  • Te veel social media

Je kunt ook een ‘monitor’ bijhouden in Therapieland. Bijvoorbeeld over hoe je je voelt.

Benieuwd naar de trainingen die je kunt volgen? Hieronder vind je per training een korte uitleg.

Faalangst

Deze cursus is voor ouders van kinderen tussen de 12 en 16 jaar die de cursus Faalangst voor jongeren volgen. Je leert wat faalangst is en hoe je als ouder kunt helpen. Ook het contact met school komt aan bod. De cursus heeft drie sessies. In de eerste sessie leer je over faalangst en de verschillende vormen ervan. De tweede sessie gaat dieper in op hoe faalangst ontstaat en blijft bestaan. Hierbij kijk je ook naar jouw eigen rol als ouder. In de derde sessie bespreken we hoe je het best kunt samenwerken met de school van je kind.

Zelfbeeld

Deze cursus is voor ouders met kinderen van 8 tot 12 jaar die een negatief zelfbeeld hebben. In de cursus leer je wat een negatief zelfbeeld is. Je gaat aan de slag met doelen en sterke punten van je kind. Je leert patronen herkennen en krijgt tips en adviezen om je kind te ondersteunen. We focussen op helpende gedachten, belonen en emoties, om je kind te helpen positiever en beter naar zichzelf te kijken.

Echtscheiding

Deze cursus is voor ouders die gaan scheiden of al gescheiden zijn, maar waarbij de situatie niet erg ingewikkeld is. Het programma focust op hoe jullie als ouders via de kinderen met elkaar omgaan. Je leert over goede communicatie, we bespreken denkfouten en hoe je met conflicten omgaat. Omdat emoties vaak sterk zijn, hebben we het ook over de ‘emotiethermometer’ en de ‘time-outmethode’. In de cursus gaat het vooral om hoe je kind zich voelt en krijg je ruimte om na te denken over jouw eigen verhaal.

Oplossingsgericht opvoeden

Deze cursus is voor ouders met kinderen van 2 tot 16 jaar die een positievere sfeer in het gezin willen en zich zorgen maken over bijvoorbeeld veel ruzies. Je leert over belangrijke onderdelen van oplossingsgericht opvoeden zoals positief denken, het herkennen van kwaliteiten, en de 'wondervraag'. Je denkt na over wat je wilt bereiken en krijgt tips voor het omgaan met heftige emoties, communiceren en het veranderen van patronen in het gezin.

Denken, voelen, doen

Deze cursus is voor ouders van kinderen tussen de 8 en 12 jaar die willen leren om anders om te gaan met moeilijke situaties. Het programma is gebaseerd op cognitieve gedragstherapie. Je begint met uitleg over deze therapie, onder andere met een filmpje die meer uitlegt. Daarna leer je over helpende gedachten en gedrag. Je krijgt tips over hoe je je kinderen hierin kunt steunen.

Te veel social media

Deze cursus is voor volwassenen die problemen hebben, zoals moeite met concentreren of slapen, door te veel gebruik van hun telefoon en social media. In de cursus leer je hoe je je telefoon minder kan gebruiken. Je leert ook meer over wat echt en niét echt is op social media, zodat het minder invloed op je heeft. Verder leer je over het effect van je telefoon op je slaap en hoe je je slaap kunt verbeteren met een ‘slaapchallenge’.

bottom of page