top of page

KOPP-groep

Voor jongeren van 11 t/m 17 jaar, waarvan in ieder geval één ouder psychische problemen of een verslaving heeft.

Voor wie?

Jongeren

Duur

8 weken

Leeftijd

11 t/m 17 jaar

Verdrietig op de bank

Over de training

Als één van je ouders psychische problemen heeft (of allebei je ouders problemen hebben), dan heeft dat veel invloed op jou als kind. De dingen die je elke dag moet doen kunnen ongemakkelijk of zelfs ingewikkeld voor je zijn. Je bent meer bezig met je ouder(s) dan andere jongeren, en daardoor heb je minder tijd voor jezelf. Het kan fijn zijn om met kinderen/jongeren te praten die in een situatie zitten die lijkt op die van jou. Dat kan bij de KOPP-groep. Hier zijn trainers aanwezig die jou begrijpen en je kunnen steunen. We zorgen er altijd voor dat de groep niet te groot is. Iedereen die aanwezig is respecteert elkaars privacy. In de groep heb je even tijd om aan jezelf te denken én vind je herkenning en steun bij elkaar.

Voor wie is de training bedoeld?

Voor jongeren van 11 t/m 17 jaar, waarvan in ieder geval één ouder psychische problemen of een verslaving heeft. Het kan ook zijn dat je om een andere reden een lastige relatie hebt met je ouder(s). Als jij veel last hebt van zijn of haar gedrag en/of problemen, dan kan de KOPP-groep ook wat voor jou zijn.


Wat leer je bij de training?

Je hebt eerst een kennismakingsgesprek met je ouder(s)/verzorger(s) en een jeugd- en gezinspsycholoog, die de groep begeleidt. Dit kan ook via de telefoon of via beeldbellen. Daarna zijn er acht groepsbijeenkomsten zonder je ouders.

Tijdens de groepsbijeenkomsten ga je op een relaxte manier, samen met andere jongeren praten over deze onderwerpen:

  • Praten over de thuissituatie

  • Begrijpen van de gevolgen voor jou

  • Begrijpen van de problemen van je ouder(s)

  • Laten zien van jouw gevoelens

  • Sociale steun

  • Omgaan met lastige situaties

  • Opkomen voor jezelf

Aan het einde is er een kort evaluatiegesprek. Als jullie het fijn vinden, kan er na een tijdje nog een terugkombijeenkomst worden gepland.

Kosten

Deze training is gratis.
 

Locatie

De training is bij het CJG aan de Linie 7 of 8, 2905 AX Capelle aan den IJssel. De precieze locatie wordt vooraf aan je doorgegeven.

Data trainingen

​Er is nog geen startdatum bekend. Je kunt je wel alvast aanmelden via het aanmeldformulier. Zodra er een nieuwe training gepland is, nemen we contact met je op.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier op deze pagina. Maar ook telefonisch via 010– 24 23 200, maandag t/m vrijdag van 08.15 tot 17.00 uur.

Let op: onze trainingen zijn voor kinderen, ouders en gezinnen die in Capelle aan den IJssel wonen.

Schrijfgerei en kladblok

Aanmeldformulier KOPP-groep

Je gegevens
Geslacht
Gegevens voor de training
bottom of page