top of page

Waarom stoppen baby’s alles in hun mond?

Bijgewerkt op: 3 nov. 2023

Voeten, speelgoed, sleutels, lepels: alles verdwijnt in de mond van je baby. Gelukkig is het een fase, maar waarom vindt je baby het zo interessant om alles in zijn of haar mond te stoppen?

Voelen

Tot je baby ongeveer zeven maanden oud is, kan hij of zij nog niet goed voelen met zijn of haar handen. Je baby kan wel dingen vastpakken, maar heeft nog niet de controle om het te voelen, prikken of ontdekken met zijn of haar vingers. Om toch dingen te kunnen ontdekken, stopt je baby alles in zijn of haar mond.


Ontdekken

Je baby stopt dingen die hij interessant vindt in zijn of haar mond, omdat je baby daar wél de volledige controle heeft over zijn tong en tandvlees. Je baby heeft in de mond meer zenuwen per millimeter dan bij de rest van zijn of haar lichaam. Daar kan je kind dus rustig een voorwerp onderzoeken.


Veiligheid

Omdat je baby erg nieuwsgierig is, is het belangrijk om te zorgen dat er geen gevaarlijke voorwerpen in de buurt liggen. Let goed op klein speelgoed of andere spullen waar je baby zich in kan verslikken.

BronnenComments


bottom of page